Ski & seil i Lofoten med M/S Ylajali

INFORMASJON OG EKSEMPEL PÅ PAKKETUR FOR GRUPPER

Vi seiler inn i Lofotens alpine bakgård og utforsker fjellheimen i verdens vakreste øyrike. Ombord den 80 fots store seilbåten M/S Ylajali når du inn til perlene du kun når med båt. Med på tur er også Ylajalis egen kokk, som disker opp med de nydligste retter om bord. Dette blir et topptureventyr med frikjøring i særklasse, i et av verdens kanskje mest eksotiske fjellområder. Du kan booke for grupper opptil 10 personer inklusive guide(r). Vi håper å se deg om bord!

Fjellene i Lofoten representerer noe av det mest eksotiske Norge har og by på. Toppturmulighetene er uendelige og de mest spektakulære turene når man kun med båt. Fjellene er kjent for sine alpine topper og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Basecampen for turen blir den 80 fots store seilyachten MS Ylajali. Den ble i sin tid bygget som yacht for en engelsk Lord, men fant til slutt sitt hjem i Lofoten. Innvendig er båten romslig innredet med 5 doble kabiner og en stor salong. Alle lugarene har eget bad og toalett. Sentralvarme i alle lugarer og oppholdsrom gir en komfortabel temperatur om bord. Hver dag starter vi med en god frokost på båten, før vi går i land og setter kurs mot dags turmål. Vi velger turer ut ifra snøforhold, skredvurderinger, været og gruppas ønsker i løpet av turen.


DAG 1: ANKOMST SVOLVÆR

Ankomst Svolvær brygge onsdag ettermiddag/kveld, med fly til Evenes eller Helle Lufthavn. Kvelden går med til å installere seg på lugar og bli kjent med mannskap og gjester ombord. Senere på kvelden samles vi rundt bordet i byssa, spiser middag sammen, og tar en liten gjennomgang av planen for de neste dagene. 


DAG 2: AUSTNESFJORDEN

Frokost fra kl. 07:00 - 09:00. Deretter seiler vi til fjells, nærmere bestemt inn Austnesfjorden hvor vi ankrer opp ved foten av fjellet. Vel fremme sikter vi oss ut en klassiker for dagen, før vi slenger utstyret i lettbåten og suser inn mot land. Sammen med guiden vurderer vi endelig rutevalg for dagen med utgangspunkt i vær, snøforhold og vind. Når alle er tilbake ombord etter en bra dag i fjellet, setter vi kursen mot Risvær - et gammelt fiskevær midt i Vestfjorden. Under overfarten inviteres det gjerne til en liten afterski på dekk, og er vinden med oss heiser vi seil. Vel fremme i Risvær disker Ylajalis egen kokk opp med kveldens festmåltid, mens gjestene kan utforske øya eller ta seg en liten fisketur.

DAG 3: TROLLFJORDEN

Frokost mellom kl 07:00 - 09:00. Etter frokost setter vi kursen mot dagens lekeplass, vær, snøforhold og vind avgjør. Hvis værgudene skulle være på vår side tar vi sikte på å bestige Geitgaljen, en av Lofotens mest spektakulære topper! Er snøen stabil og fin, byr denne toppen på en magisk nedkjøring helt ned til foten av Trollfjorden. Her ligger M/S Ylajali allerede på svai, klar med et varmt måltid på dekk for sultene fjellfolk. På kvelden seiler vi til Skrova eller Risvær, avhengig av vind og vær. Vel i havn blir det afterski og middag i bryggehuset.

DAG 4: TOPPTUR / SVOLVÆR

Frokost mellom kl. 07:00 - 09:00. Mannskapet kaster loss tidlig denne dagen og setter kursen mot nye fjell langs den berømte Lofotveggen. Når dagen omsider er ved veis ende, sette vi kursen mot Svolvær. Vel fremme spiser vi en bedre middag ombord eller en koselig plass på brygga. Resten av kvelden trenger neppe noen ytterligere introduksjon.

DAG 5: SISTE TOPPTUR OG HJEMREISE

Frokost mellom kl 07:00 - 09:00. Denne dagen legges det opp til en topptur i fjellområdet rundt Svolvær. Blåtind vil være et fint alternativ om forholdene ligger tilrette. Deretter blir det tid til en rask dusj ombord, før det legges opp til felles transport mot Evenes eller Helle flyplass ca. kl. 15:00.


Pakken er et eksempel.
- Ta kontakt med oss så setter vi sammen din pakke etter dine ønsker - fra 4 - 7 dager
- Frokost, lunsj og middag alle dager
- Wifi om bord (med forbehold om dekning)