Sail & kite i Lofoten med M/S Ylajali - 1. August til 30. oktober

Nå har du mulighet til å utforske Lofoten og de unike kitespotene denne øygruppen har å tilby. Ombord i den 80 fots store seilbåten M/S Ylajali, tar vi deg med til kritthvite strender, eksotiske laguner og gamle fiskevær. Med på campen har vi med oss Ylajalis egen kokk, som disker opp med de nydligste retter. Turen går innom Svolvær, Henningsvær og mindre, ukjente perler hvor vi ankrer opp rett på spoten og kiter så lenge det er lyst. Det blir også muligheter for å bestige fjell, seile eller prøve seg på ekte Lofotfiske. Under finner du turen beskrevet dag for dag. Vi håper å se deg ombord!        

Send din påmelding til post@lofotenhorizon.no.


Dag - 1
Fly fra Oslo til Evenes Lufthavn kl. 07.00-08.40 med Norwegian. Derfra går det direkte transport til Harstad Havn hvor M/S Ylajali ligger klar ved kai. Ombord serverer vi en enkel frokost og litt kaffe før vi kaster loss og setter kursen mot turens første kitespot, en time sør for Harstad i retning Svolvær. Dette er en leken og unik spot med sanddyner i midten av fjorden samt med en stor kritthvit strand som launcheplass, rett ved fortøyning av båt. Ca. kl 17.00 setter vi kurs videre mot Lødingen, og på dette strekke heiser vi muligens seil hvis vinden tillater det. Vel fremme i Lødingen vil middagen bli servert av kokken Daniel ombord ca. kl. 20.00. Etter BBQ på dekk og god stemning blir det nattbad på de som vil og afterkite så lenge man har det i seg.


Dag - 2
Dagen starter med en tidlig seilas mot Risvær, en øygruppe i Vestfjorden utenfor Svolvær . Det vil bli servert frokost fra kl 07.00 og videre utover morgentimene mens vi seiler rolig ut Vestfjorden i retning Svolvær. Vel fremme i Risvær blir det kitesession fra 11.00 og ut dagen, med matpakke som lunsjalternativ. Her vil vi ha launchmuligheter på gress rett ved brygga og muligheter for å utforske små strender og holmer med flatvannspots, bølger, og stabil vind om værgudene er på vår side. Er det ikke vind, seiler vi rett til Trollfjorden og går en av de mange spektaulære toppene i området. På ettermiddagen blir det afterkite på Risvær brygge, før middagen serveres på båten ca. kl 18-19.00, litt avhengig av hvor lenge folk har lyst til å kite. Seinere på kvelden blir det bål og god stemning på en strand i nærheten.


Dag - 3
Dagen starter med en tidlig seilas mot Skrova, Store Molla eller Skinnvollen i Austnesfjorden. På diss tre spottene er vi dekt på både nordlig og sørlig vindretninger. Frokosten vil bli servert under overfarten, fra kl. 07.00-08.30. Ca. kl. 10.00, etter 1-2 timers seilas vil vi være fremme ved dagens spot. Her ankrer vi opp rett på spotten og transporterer folk inn til stranda med en liten rib som følger båten. Vi kiter her så lenge vinden er med oss eller vi ikke orker mer. Deretter blir det afterkite på dekk og en liten times seilas før vi ankommer Svolvær havn, hvor kvelden avsluttes med et ekte skalldyrsgilde på restaurant “Du Verden”. Her fra er veien fryktelig kort til vorspiel på båten, med diverse lokale gjester og innslag, før turen går videre til “Bacalao”, stedet der det skjer i Svolvær på en fredag. 


Dag - 4
Lørdag morgen går kaptein og mannskap tidlig i gang og setter kurs mot Vinje via Henningsvær, mens du som campdeltager kan sove å kose deg noen timer til. Frokosten vil bli servert under seilasen mot Henningsvær fra 07.30-10.00. Vel fremme ved kai setter vi kurs mot turens grommeste kitespot. Med absurde flattvannsforhold i en stor lagune med hvit sandbunn. Ved siden av lagunen ligger det i tillegg en enorm sandstrand med gode muligheter for en skikkelig bølgesession for de som liker det. Vi spiser matpakke til lunsj og holder på så lenge vinden tillater det. Deretter blir det en liten afterkite ombord, mens vi tusler sakte tilbake mot Henningsvær hvor det blir servert middag ombord ca kl 18.00. Etter middag dette kan folk slappe av og ta det rolig eller ta seg en tur på Klatrecaféen i Henningsvær hvor alltid er godt med liv på en lørdag. 

Dag – 5
Frokosten serveres i Henningsvær havn mellom kl. 07-08.00, før vi setter kurs tilbake mot Vinje om vinden tillater det. Har vindretningen snudd i løpet av natten, ligger det en fin spot rett ved som fungerer bra på flere vindretninger. Vel fremme ved Kleppstad eller Vinje vil vi ankre opp i en havn rett ved, og så tranportere de som ønsker seg en siste kitesession ut til en liten øy rett utenfor havneanlegget. Her etablerer vi base for dagen, før vi rigger og drar på en liten safari mellom øyene i området. Når klokken nærmer seg 14.00 rigger vi ned og gjør oss klar for avreise mot Svolvær. Vel fremme i Svolvær blir det tid til å dusje, skifte og pakke før avreise mot Evenes Lufthavn. Ankomst på Evenes er beregnet til ca. kl 18.45, med Norwgian eller SAS tilbake til Oslo kl 20.00.