M/S Ylajali
MS Ylajali ble bygget og sjøsatt i 1987 ved Brighten Skipsverft i Sør-England. Den flotte 80 fots (24 m) motorseileren er bygget i stål og innvendig innredet i eksklusivt treverk. En fantastisk, særegen og komfortabel båt med meget gode sjø- og seilegenskaper. Båten har seilet på mange hav både i og utenfor Europa. Fra 1992 til 2002 hadde båten hjemhavn i Spania, hvor den tjente som hjem for bygger og eier. I 2005 ble båten solgt til ny eier i Danmark og ble fullstendig renovert utvendig og innvendig. I 2010 ble båten overtatt av selskapet Lofoten Horizon i Svolvær og ble seilt til sin nye hjemhavn i Lofoten, hvor båten i dag benyttes til seilcruise i Lofoten og utleie til bedrifter og grupper av privatpersoner for ultimate opplevelser i Lofotnaturen.
Ylajali er sertifisert for 12 passasjerer + mannskap og har i alt 5 komfortable lugarer med dusj og toalett. Soveplass til 12 personer. En flott salong med god plass til bespisning og sosialt samvære. Store vinduer på begge sider sørger for god utsikt. Sentralvarme i alle lugarer og oppholdsrom gir komfortabel temperatur i båten.
På nedre dekk finnes det på begge sider av båten overbygget uteplass, hvor man kan oppholde seg tørt når det blåser og regner, men likevel vil føle den friske vinden.

Øvre dekk er en fin og romslig plass for soling og utsikt. Her kan man også følge kapteinens navigering og seilingsinstrukser, og kanskje selv delta når forholdene ligger til rette for det.

Moderne kjøkken og en god kokk sørger for at maten er velsmakende. Her benyttes primært lokale råstoffer (kortreist mat). I salongen på dekk dekker vi til frokost, lunsj og middag, eller kanskje bare en kosestund på ettermiddag eller en sen nattetime.

I tillegg til 2 master, 4 seil og 250 m2 seilføring er Ylajali utstyrt med en stillegående 350 HK Cummins diesel, som sørger for god fremdrift når vinden ikke er der. Med en marsjfart på 8,5 knop, kan du bare fra ”orkesterplass”nyte den vakre naturen i Lofoten mens båten cruiser i behagelig fart. En Ford 50 HK hjelpemotor sørger for 220 V strøm som er tilgjengelig overalt på båten.

Her er også en liten RIB (gummibåt) med plass for 5 personer. Praktisk ved ilandstigning der det ikke finnes brygger eller kai. Brukes også til å utforske holmer og badestrender.